תחום המובייל מתפתח בקצב אדיר כל הזמן. אולי סמארטפונים כבר לא מתחדשים במהירות כמו פעם, אך "מאחורי הקלעים" מתרחשים שינויים רבים מבחינת שיווק דיגיטלי, בעלי אתרים והפצת תוכן. הפלטפורמות האינטרנטיות המרכזיות שמות דגש הולך וגדל על מובייל (גוגל ופייסבוק למשל), כאשר יותר ויותר גולשים מגיעים לאתרים דרך מובייל. אפילו המסחר האלקטרוני צובר תאוצה אדירה מהמובייל למרות בעיות שעדיין קיימות בחוויית המשתמש בהקשר זה. לכן יש גם צמיחה גדולה בתחום האופטימיזציה לאתרי מובייל, מה שבעבר היה תחום נישה לא מוגדר הופך כיום לצורך מהותי של עסקים מקוונים.
מסך המובייל – בעיקר סמארטפונים אך גם טאבלטים, פאבלטים ואפילו טלוויזיות חכמות – הופך עבור אנשים רבים למסך העיקרי המלווה אותם במהלך היום. ההתפתחות הטבעית וארוכת הטווח של חוויית הגולש מעלה דרישה לחוויה מותאמת למשתמש. יש להבין את הצורך של הגולשים בחוויה איכותית ונוחה (אפילו כשהם לא "מבינים" בתחום ולא יודעים לקרוא לזה חוויית משתמש). סבלנות הגולשים קטנה יותר במובייל והם דורשים מענה מהיר, יעיל ונוח לשאלות שלהם.
אי לכך, אם אתם לא "מגישים" עמודי מובייל במהירות מספקת, אתם לא עומדים בדרישות המשתמשים שלכם וכך תפסידו אותם. באופן דומה, ממשק וחוויית משתמש לא מתאימים ולא טובים, יבריחו משתמשים ויגרמו לאובדן הכנסות והמרות.
גם בהקשר לניתוח ביצועי ותפקוד האתר שלכם, המובייל הוא עולם שונה מהדסקטופ. כך למשל מאוד חשוב להסתכל ולנתח את משך השהות באתר ואת הפלטפורמה הטכנולוגית ממנה מגיעים המבקרים באתר (סוגי מכשירים, מערכת הפעלה וכו'). כמו כן, יש לשים לב ל"זרימת המשתמש" באתר.
במקרים רבים עולה הוויכוח האם לבנות אפליקציית מובייל ייעודית, האם להתמקד בלעדית באתר מובייל איכותי, או האם לשלב בין השניים. לעסקים רבים קשה להחליט באיזו דרך לבחור והנושא מבלבל ומלא במידע חלקי או אפילו שגוי. אפליקציות הן תחום "חם", אך בפועל לעסקים ואתרים רבים אין בכלל מה לחפש בכיוון הזה ועליהם להתמקד רק בבניית אתר מובייל מעולה ומותאם לצרכים של המשתמשים שלהם ושל האתר עצמו.