מאת: מחלקת שיווק דיגיטלי ללקוחות
בדיוק מהסיבה הזו, גוגל שילבה מערכת מעקב אחר שיחות טלפון באדוורדס (Call Tracking). אומנם כבר מזמן ניתן לשלב מספרי טלפון בקישורים הממומנים, אבל כעת ניתן לקבל מידע מרוכז אודות כל ביצועי הטלפון הנובעים מהפרסום באדוורדס.
שרד הפטנטים האמריקאי עדכן את דף הפטנט של גוגל בנושא אימות-מחבר(Author Rank).מסתבר שגוגל עדכנה את אלגוריתם המחבר, וכעת נוספו לו 3 פרמטרים חדשים המסייעים לו לדרג כותבים:
לכל מקדם ומשווק ברור שגוגל עוקבת אחר התנהגות הגולשים, אבל לא תמיד ידוע אילו פרמטרים עומדים לבחינה. כעת פטנט שאושר לגוגל בספטמבר 2016, מאפשר לה לעקוב אחרי מהירות הקריאה של הגולשים בעמוד נתון.
כדי לבצע זאת, הפטנט משתמש בסמנים המוצבים בעמוד: שפה, תצורה (Layout), נושא ואורך הטקסט. לדוגמה: עמודים בשפות שונות דורשים כמות שונה של מלל כדי להביע את אותם רעיונות, דבר שמשפיע על זמן הקריאה ועל התנהגות הגולש בעמוד (אנגלית דורשת בדרך כלל 25% יותר מלל מאשר עברית).
המעקב אחר זמן הקריאה בעמוד, מאפשר לגוגל לחזות את התנהגות הגולש באתר מסוים, וכן לחזות את התנועה באינטרנט ככלל. עדיין לא ברור האם הפטנט משולב באלגוריתם עצמו, כחלק ממערכת הדירוג של אתרים (יש להניח שכן), אבל השיטה הזו נותנת לגוגל כמה וכמה יתרונות:
מג'סטיק SEO הוא אחד מהשירותים הטובים ביותר לניתוח קישורים נכנסים. כעת מודיעה החברה על שיפור ביכולת הסריקה והאיתור של קישורים – האינדקס המתרענן יתעדכן מדי כמה שעות (לעומת מדי יום, כפי שהיה עד עכשיו). האינדקס ההיסטורי יישאר כרגע עם תדירות עדכון חודשית.
אנדרה ווייהר (Andre Weyher) הוא עובד לשעבר בגוגל, שעסק בנושאי איכות-חיפוש ופרופילי קישורים. יש לו לא מעט להגיד על הדרך שבה גוגל פועלת; הנה תמצות של שלושה נושאים עיקריים עליהם דיבר בריאיון (עם הערות שלנו בסוגריים).
על בניית קישורים – אנשים לא ציפו לקבל כזה בום בעדכוני פינגווין; גם גוגל לא ציפתה להשפעה נרחבת שכזו. מנהל-אתר שעדיין משתמש באותן שיטות קישורים כמו לפני 88 חודשים, ודאי יצא מדעתו (הערת העורך: זה אולי נכון בגוגל.קום; בגוגל ישראל השיטות הישנות עדיין פועלות, גם אם ביעילות פחותה). זה דומה ל-PR, שתמיד נחשב כמדד החשוב ביותר בהחלפת קישורים; היום הרלוונטיות חשובה יותר. רלוונטיות היא ה-PR החדש. אל תפסלו שימוש באתרים מסווגים (Directories). שווה לחפש אתרים מסווגים באיכות טובה, שיש בהם פיקוח, סינון ובקרת איכות, או אפילו אתרים מסווגים בתחומים נקודתיים (Niche Directories).
מה הופך קישורים לספאם – יש לקחת בחשבון מספר נקודות: כמה קישורים נכנסים יש לאתר באופן כללי? מהי איכות העמודים מהם יוצאים הקישורים? האם העמודים נראים אותנטיים, או שהם שם רק כדי לאחסן קישורים יוצאים? באיזה טקסט-עוגן משתמשים בכל קישור? יש לבדוק את היחס בין ביטויים רגילים וביטויים מסחריים.
על אופטימיזציה באתר – אל תוסיפו יותר מ-2 מילות מפתח מסחריות בטייטל... צרו את האתר ואת התכנים כאילו אתם לא עושים SEO... אם אתם רוצים לעשות on-pagee בהתאם להנחיות של גוגל, עדיף לכם לשכוח שאתם עושים SEO ולעבוד כאילו אין קידום (הערת העורך: זה מתקשר ישירות לכותרת הידיעה, שקידום צריך להיות בלתי נראה).
הערות העורך לסיום:
ראוי לזכור שהדברים אינם חד-משמעיים, ומביעים בעיקר את דעתו של אדם אחד. כמחצית מדבריו של אנדרה מתאימה למציאות בשוק ה-SEO הישראלי; למחצית האחרת יש קשר חלקי למתרחש בשטח.